Oportunitățile oferite de noul context geopolitic pentru consolidarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova vor fi discutate de Klaus Iohannis
Full Article 2 minutes read

Oportunitățile oferite de noul context geopolitic pentru consolidarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova vor fi discutate de Klaus Iohannis

Oportunitățile oferite de noul context geopolitic pentru consolidarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova vor fi discutate de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), care se va convoca pe 19 septembrie, la Palatul Cotroceni, potrivit caleaeuropeana.ro.

Pe ordinea de zi a ședinței CSAT sunt subiecte legate de implicațiile conflictului din Ucraina și oportunitățile noului context geopolitic pentru consolidarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova, menționează sursa citată. România va analiza efectele agresiunii ilegale a Federației Ruse și modalitățile de asigurare a unui parcurs european ireversibil pentru țările vecine.

Relațiile cu Republica Moldova și activitățile europene ale acesteia vor fi discutate în contextul scrutinului dublu de luna viitoare, în cadrul căruia cetățenii moldoveni vor vota pentru alegerea președintelui și pentru un referendum constituțional privind integrarea europeană.

Pe 19 septembrie, membrii CSAT vor analiza atât Planul Naţional de Implementare a Pactului Civil pentru Politica de Securitate şi Apărare Comună, cât și Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2025-2034.

Ultima reuniune CSAT a avut loc pe 20 iunie, când au fost aprobate obiectivele României pentru summitul NATO de la Washington din iulie 2024 și s-a decis donarea unui sistem de rachete Patriot către Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: