„Opt angajați ai RTEC, suspendați din funcții pe perioada anchetei”. Noi informații în cazul minorei care a murit după ce a fost lovită de un troleibuz
Full Article 2 minutes read

„Opt angajați ai RTEC, suspendați din funcții pe perioada anchetei”. Noi informații în cazul minorei care a murit după ce a fost lovită de un troleibuz

Primarul general Ion Ceban anunță că opt persoane cu funcții de răspundere de la Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) au fost suspendate din funcție pe perioada anchetei de serviciu, care a demarat în urma în urma accidentului din sectorul Ciocana, unde un troleibuz a lovit mortal o fată de 12 ani.

„În aceeași zi la RTEC a fost inițiată o anchetă de serviciu și s-a creat o comisie, care analizează cauzele accidentului. Totodată, opt persoane de la RTEC cu funcții de răspundere au fost suspendate din funcție pe perioada anchetei. De la toate persoanele responsabile au fost solicitate explicații de rigoare. Am solicitat să fie întreprinse măsuri suplimentare pentru verificarea riguroasă a angajaților, care ies la linie, atât pentru cei de la RTEC cât și pentru cei de la PUA. De asemenea, am solicita examinarea încălcărilor circulației rutiere, cine și cât de des”, a informat Ion Ceban.

Totodată, edilul consideră că sancțiunile pentru șoferi ar trebui înăsprite.

Amintim că o fată de 12 ani a decedat, după ce a fost tamponată de un troleibuz. Impactul a avut loc pe 24 martie, în jurul orei 15:30, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. S-a stabilit că, copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni. Șoferița de 41 de ani a fost reținută pentru 72 de ore, iar ulterior a fost plasată în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

Unul dintre pasagerii, care se afla în troleibuzul nr.13 în momentul accidentului când a fost lovită mortal fata de 12 ani, a declarat că șoferița mergea cu viteză mare și nu s-ar fi oprit la trecerea de pietoni. Totodată, pasagerul a menționat că aceasta ar fi atins un camion parcat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: