Ora de iarnă 2024: când se face trecerea. Vom dormi mai mult
Full Article 50 second read

Ora de iarnă 2024: când se face trecerea. Vom dormi mai mult

Republica Moldova trece în acest weekend la ora de iarnă. Menționăm că trecerea la ora de iarnă se face în ultimul weekend al lunii octombrie. Astfel, în noaptea de 26 octombrie spre 27 octombrie se dau ceasurile cu o oră înapoi. 

În Republica Moldova, schimbarea orei are loc de două ori pe an – în ultima duminică din martie se trece la ora de vară, iar în ultima duminică din octombrie – la ora de iarnă.

Trecerea la ora de iarnă înseamnă că vom dormi mai mult cu o oră, deoarece ceasul este dat înapoi cu o oră. Astfel, ora 4:00 a dimineții va deveni ora 3:00.

Republica Moldova a trecut la ora de vară, în 2024, în noaptea de 30 spre 31 martie. Acele ceasornicelor au fost date cu o oră înainte. Ora 03:00 a devenit ora 04:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: