Orban a cedat? Toate țările UE au votat pentru ca Ucraina să primească 50 de miliarde de euro. Reacția lui Zelenski
Full Article 2 minutes read

Orban a cedat? Toate țările UE au votat pentru ca Ucraina să primească 50 de miliarde de euro. Reacția lui Zelenski

Uniunea Europeană (UE) a aprobat asistența financiară acordată Ucrainei în valoare de 50 de miliarde de euro. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European, Charles Michel, pe 1 februarie. Potrivit oficialului, toate cele 27 de țări membre ale UE au fost de acord să ofere asistența financiară pentru Kiev. Într-o reacție pe platforma X, fosta Twitter, președintele ucrainean Vladimir Zelenski, a salutat decizia, care arată, potrivit lui, „unitatea puternică a Uniunii Europene”, scrie BBC.

Decizia Uniunii Europene de a acorda asistență financiară Ucrainei în valoare de 50 de miliarde de euro a fost comentată de președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Liderul de la Kiev susține că „sprijinul financiar continuu al UE pentru Ucraina va consolida stabilitatea economică și financiară” a țării „pe termen lung”. Potrivit lui, asistența financiară acordată „nu este mai puțin importantă decât asistența militară și sancțiunile asupra Rusiei”.

„Este foarte important ca decizia a fost luată de toți cei 27 de lideri. Acest lucru demonstrează din nou unitatea puternică a Uniunii Europene”, a adăugat președintele Ucrainei.

Precizăm că, înainte de Summitul UE, singurul lider european care s-a opus pachetului financiar de susținere a Ucrainei a fost premierul ungar Viktor Orban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: