„Orice început are și un sfârșit”. Constantin Vozian demisionează din funcția de administrator al Aeroportului Chișinău
Full Article 3 minutes read

„Orice început are și un sfârșit”. Constantin Vozian demisionează din funcția de administrator al Aeroportului Chișinău

Constantin Vozian a demisionat din funcția de administrator al Aeroportului Internațional Chișinău. Precizări în acest sens au fost făcute de Vozian, pe rețelele de socializare – pe 6 februarie. 

Vozian a scris că „orice început are și un sfârșit”.

În prima zi în care am acceptat provocarea de a conduce activitatea Aeroportului Internațional Chișinău, am conștientizat responsabilitatea enormă care mi-a fost încredințată. În pofida faptului că pe toată perioada cât am condus Aeroportul, atacurile mediatice aduse întreprinderii nu au contenit, Aeroportul Internațional Chișinău a reușit mai multe realizări importante. Companii aeriene cu renume internațional au anunțat despre lansarea/relansarea zborurilor spre/dinspre Aeroportul Internațional Chișinău – Aegean, Baltic Air, Lufthansa, Eurowings, Wizzair, El-Al, Israir, Arkia, Azal, etc..”, a menționat Vozian.

El a numit „banale” motivele pentru care a decis să demisioneze.

Motivele care m-au făcut să decid să îmi depun demisia sunt pe cât de banale, pe atât și de complexe. În calitate de Administrator, 90% din energia și timpul alocat activității este irosit pe respectarea unor proceduri birocratice total nepotrivite unei afaceri, dar mai cu seamă unui obiectiv strategic cum este Aeroportul Internațional Chișinău. Existența unui spectru limitat al atribuțiilor administratorului, obligativitatea de a coordona cu organele de conducere ale întreprinderii a marii majorități a deciziilor, chiar și a multor din ele care valoric nu reprezintă importanță majoră, fac din organul executiv al unei întreprinderi de stat un element care nu are posibilitate să se concentreze pe dezvoltarea durabilă a unei întreprinderi, respectarea formalităților devenind rutina zilnică a unui administrator”, a comunicat Vozian.

Urez succes noii conduceri și foștilor mei colegi de la întreprindere. Urmează un Aviation Event în premieră în Republica Moldova. Urmează implementarea sistemului de aterizare instrumentală ILS CAT 3. Urmează amenajarea unei noi parcări și foarte mult sper – reabilitarea monumentului istoric al Terminalului Vechi, pentru utilizarea acestuia în calitate de terminal low-cost. Urmează noi culmi și realizări mari. Personal sunt dispus să ofer tot suportul și priceperea pentru a asigura o tranziție civilizată de predare a atribuțiilor, în vederea asigurării desfășurării neîntrerupte a activității operaționale, asigurării siguranței zborurilor și securității aeronautice”, a adăugat el.

Vozian a ținut să menționeze că nu a fost impus să-și dea demisia.

Pentru a evita orice forme de speculații – nu am fost impus sau îndemnat să demisionez de absolut nimeni. Sunt convingerile mele personale. Activitatea în calitate de administrator al unei întreprinderi de stat înseamnă foarte mult sacrificiu, în detrimentul familiei, prietenilor și vieții care este cu părere de rău este extrem de scurtă și care cred că trebuie trăită acordând prioritate lucrurilor cu adevărat importante. În viitorul apropiat, mă voi dedica exclusiv familiei mele, care reprezintă valoarea supremă pentru mine și care are nevoie de mine mai mult ca niciodată”, a conchis Vozian.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: