„Oricine numai nu Dodon”. Pe cine va susține Pro Moldova în campania prezidențială?
Full Article 2 minutes read

„Oricine numai nu Dodon”. Pe cine va susține Pro Moldova în campania prezidențială?

Membrii Partidului „PRO MOLDOVA” nu au decis pe cine vor susține la funcția de președinte al țării, însă au subliniat că în mod „categoric” nu va fi Igor Dodon. Despre acest lucru a anunțat deputatul Vladimir Cebotari, pe 14 octombrie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Vladimir Cebotari a menționat că membrii formațiunii pe care o reprezintă urmează să decidă pe care dintre candidați îl va susține în lupta pentru funcția de șef al statului.

„La nivel de partid, am decis că nu-l susținem categoric pe Igor Dodon. Lupta cu această guvernare stângace continuă pentru fiecare om PRO MOLDOVA. O decizie în privința susținerii unui anumit candidat la funcția de președinte încă nu a fost luată de PRO MOLDOVA. Oricare decizie va fi luată, o vom comunica public și deîndată. (…) Oricine numai nu Dodon”, a scris Cebotari.

Fostul ministru al Justiției s-a referit și la colegii săi de partid, Corneliu Padnevici și Gheorghe Brașovschi, care au anunțat, prin postări pe Facebook, că o susțin pe candidata Partidului „Șor” la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov. Conducerea Pro Moldova a precizat că și-a îndemnat susținătorii și membrii „să susțină candidatul care le pare mai potrivit pentru funcția de președinte”.

„Orice opinie, cu privire la alegerile prezidențiale, exprimată public de către colegii noștri reflectă exclusiv poziția lor personală și nu poziția oficială a PRO MOLDOVA”. a subliniat politicianul.

Amintim că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. Alegătorii vor putea alege unul dintre cei 8 candidați înscriși în cursă: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Maia Sandu, Violeta Ivanov, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Pe 18 septembrie, CEC a decis să nu îl înregistreze în cursa electorală pe liderul Partidului „PRO MOLDOVA” Andrian Candu, după ce au fost depistate anumite nereguli la listele cu semnături în susținerea sa. Curtea Supremă de Justiție a pus punct subiectului pe 3 octombrie, când magistrații au declarat inadmisibil recursul depus de Partidul Pro Moldova în legătura cu neînregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru alegerile prezidențiale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: