OSCE nu va asculta plângerile Tiraspolului privind „presiunile” din partea Chișinăului la seminarul din această toamnă. Reacția organizației
Full Article 2 minutes read

OSCE nu va asculta plângerile Tiraspolului privind „presiunile” din partea Chișinăului la seminarul din această toamnă. Reacția organizației

La seminarul OSCE pentru grupurile de negocieri în diferendul transnistrean, nu vor fi discutate acuzațiile așa-ziselor autorităților de la Tiraspol privind presupuse presiuni din partea Chișinăului asupra cetățenilor din Transnistria. Precizarea a fost făcută de reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova pentru NM după ce pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol Vitalii Ignatiev a declarat că intenționează să abordeze subiectul respectiv în cadrul evenimentului.

„Am planificat un seminar de instruire pentru experții grupurilor de lucru din partea ambelor părți pentru a îmbunătăți abilitățile lor de comunicare și negociere. Am discutat cu ambele părți, cea moldovenească și cea transnistreană, participarea lor la un seminar cu privire la aceste subiecte. După ce am primit propuneri suplimentare de la partea transnistreană, am consultat moderatorii seminarului și am ajuns la concluzia că este imposibil să schimbăm subiectele pentru acest seminar. Vom continua să căutăm oportunități de a aduce părțile împreună în spiritul cooperării reciproce”, au menționat reprezentanții OSCE în Moldova.

Precizăm că, pe 4 septembrie, așa-zisul minister de externe de la Tiraspol a denunțat presupuse presiuni din partea autorităților centrale de la Chișinău asupra cetățenilor din regiune, pe care a spus că intenționează să le discute, în această toamnă, în cadrul unui seminar cu experți OSCE. Într-o reacție pentru NM, reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare au acuzat Tiraspolul de propagandă, menționând că „starea alarmantă” a drepturilor omului în stânga Nistrului ar fi, de fapt, „o consecință directă a abuzurilor” așa-ziselor autorități separatiste.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: