Ostilitățile din Orientul Mijlociu: MAE recomandă moldovenilor să evite călătoriile în Liban și Israel
Full Article 2 minutes read

Ostilitățile din Orientul Mijlociu: MAE recomandă moldovenilor să evite călătoriile în Liban și Israel

Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetățenii Republici Moldova să evite orice călătorie în Liban și Israel, în contextul ostilităților care au loc pe teritoriul acestor state. Avertizarea a fost emisă în data de 24 septembrie. 

Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetățenii Republicii Moldova care se află în Republica Libaneză și statul Israel să manifeste vigilență în contextul deteriorării situației de securitate în regiunea Orientului Mijlociu. În condiții de securitate extrem de volatile și cu risc sporit de escaladare, MAE reamintește cetățenilor despre existența avertismentelor de călătorie de nivel EVITAȚI ORICE CĂLĂTORIE”, se arată în avertismentul emis de MAE.

În același timp, MAE recomandă cetățenilor care se află în cele două țări:

  • să urmărească instrucțiunile autorităților militare și civile;
  • să limiteze călătoriile în nord și sud;
  • fără mari necesități sa nu părăsească domiciliul;
  • în caz de tiruri, sa se refugieze în adăposturi speciale.

În caz de necesitate, puteți apela: ambasada Republicii Moldova în Statul Israel, +972 52-7789772, în regim 24/7 israel.mfa.gov.md. Sau linia de urgență a MAE, 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau la numărul +373 22 23 20 02.

Precizăm că, în ultima vreme, s-au intensificat atacurile dintre gruparea paramilitară libaneză Hezbollah și armata israeliană. Acestea au loc în contextul războiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas din Fâșia Gaza, în care Hezbollah o susține pe ultima.

În noaptea de 21 spre 22 septembrie, Hezbollah a atacat cu rachete nordul Israelului, din Liban. Armata israeliană a comunicat că au fost lansate 105 rachete. Cele mai multe au fost interceptate, altele au avariat unele locuințe. La rândul său, armata Israelului a anunțat că a vizat, pe 23 septembrie, peste 300 de obiective ale Hezbollah din sudul, estul și nordul Libanului, de unde gruparea paramilitară lansează rachete asupra teritoriului israelian pentru a susține Hamas. Ministerul libanel al Sănătății a declarat că 182 de persoane au fost ucise și 772 rănite în aceste atacuri israeliene asupra sudului țării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: