PACE nu va participa la protestul din Chișinău. Cavcaliuc anunță retragerea
Full Article 3 minutes read

PACE nu va participa la protestul din Chișinău. Cavcaliuc anunță retragerea

Partidul Acasă Construim Europa (PACE), fondat și condus de către Gheorghe Cavcaliuc, anunță că nu va participa la acțiunile de protest, care se vor desfășura astăzi în capitală. 

„Noi, nu vom participa la protestele organizate la data de 12.03.2023. Cerem tuturor membrilor și simpatizanților Partidului PACE să respecte decizia partidului și să nu meargă astăzi la aceste proteste. Iar dacă careva din colegii noștri vor merge la aceste proteste, Partidul considera că aceștia merg pe cont propriu și nu reprezintă partidul”, a scris Gheorghe Cavcaliuc pe rețelele de socializare.

Totodată, liderul partidului menționează că, acest lucru nu anulează participarea Partidului PACE în continuare de a se consolida în acțiuni pașnice, de colectarea semnăturilor de la cetățeni și revendicarea prin alte manifestări pașnice de la Guvern a cerinței cetățenilor să achite facturile integral pentru lumină, gaz, căldură tuturor moldovenilor pentru 3 luni reci ale anului.

***

Anterior, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber anunța că pe 12 martie protestatarii vor fi „și mai mulți”. „Vom fi mulți, și mai mulți decât în data de 19 și 28 februarie. Acest lucru este necesar pentru ca guvernul să nu-și bată joc de proprii cetățeni”, menționa deputata.

Pe 11 martie, președinta Maia Sandu a fost întrebată dacă există risc de destabilizare la protestul de mâine. „De fiecare dată există asemenea riscuri, dar până acum instituțiile noastre au demonstrat că știu să țină situația sub control. Am certitudinea că și de acum încolo vor asigura ordinea publică”, a menționat Maia Sandu.

Tot pe 11 martie, reprezentanții Partidului „ȘOR” au declarat că ar fi intimidați pentru a nu participa la protestul de mâine. „”Mișcarea Pentru Popor” declară că mitingul de duminică, 12 martie, în fața Parlamentului va avea loc, iar cetățenii vor insista în continuare ca guvernarea să plătească integral facturile pentru lunile de iarnă. La fel, vom cere guvernării să spună clar „Nu războiului în Moldova””, se arată într-o declarație a partidului.

Polițiștii spun că au informația că la protestul planificat pentru 12 martie se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă. Oamenii legii solicită organizatorilor și participanților la protest să nu admită acțiuni care ar pune în pericol securitatea statului și a cetățenilor. Polițiștii spun că nu vor tolera nici o formă de provocare sau agresiune.

Totodată, pe 12 martie Poliția de Frontieră a informat că, un reprezentant al structurii private militare din Federația Rusă Wagner ar fi încercat să ajungă săptămâna aceasta în Republica Moldova. Acesta a fost depistat la Aeroportul internațional Chișinău, iar polițiștii de frontieră nu i-au autorizat intrarea în țară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: