Polițiștii au informația că la protestul de mâine s-ar intenționa organizarea unor acțiuni de destabilizare  
Full Article 4 minutes read

Polițiștii au informația că la protestul de mâine s-ar intenționa organizarea unor acțiuni de destabilizare  

Polițiștii spun că au informația că la protestul planificat pentru 12 martie se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă. Oamenii legii solicită organizatorilor și participanților la protestul de mâine să nu admită acțiuni care ar pune în pericol securitatea statului și a cetățenilor. Polițiștii spun că nu vor tolera nici o formă de provocare sau agresiune. 

„Poliția Națională deține informația că pentru ziua de mâine, în timpul protestului se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”, se arată într-o declarație a polițiștilor, din 11 martie.

În acest context, Poliția solicită organizatorilor și participanților acțiunii să se subordoneze cerințelor legale și să nu admită acțiuni care ar pune în pericol viața și sănătatea oamenilor, precum și securitatea statului.

„Cerem, în mod special, asociației obștești cu insigne și însemne ilegale, care se deplasează în fața coloanei de participanți să fie cu fețele descoperite”, mai spun polițiștii, adăugând că nu vor „tolera nici o formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi”.

Totodată, polițiștii solicită organizatorilor manifestației să nu admită participarea la protest a persoanelor minore, fără însoțitor.

„Solicităm informarea imediată a Poliției dacă cineva observă obiecte dubioase, persoane suspecte, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică. Dacă sunteți martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice formați imediat numărul unic 112 sau anunțați cel mai apropiat polițist”, comunică oamenii legii.

În același timp, polițiștii informează chișinăuienii că începând cu ora 13:00 pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și str. Mihai Viteazul traficul va fi parțial blocat.

***

Anterior, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber anunța că pe 12 martie protestatarii vor fi „și mai mulți”. „Vom fi mulți, și mai mulți decât în data de 19 și 28 februarie. Acest lucru este necesar pentru ca guvernul să nu-și bată joc de proprii cetățeni”, menționa deputata.

Pe 11 martie, președinta Maia Sandu a fost întrebată dacă există risc de destabilizare la protestul de mâine. „De fiecare dată există asemenea riscuri, dar până acum instituțiile noastre au demonstrat că știu să țină situația sub control. Am certitudinea că și de acum încolo vor asigura ordinea publică”, a menționat Maia Sandu.

Tot pe 11 martie, reprezentanții Partidului „ȘOR” au declarat că ar fi intimidați pentru a nu participa la protestul de mâine. „”Mișcarea Pentru Popor” declară că mitingul de duminică, 12 martie, în fața Parlamentului va avea loc, iar cetățenii vor insista în continuare ca guvernarea să plătească integral facturile pentru lunile de iarnă. La fel, vom cere guvernării să spună clar „Nu războiului în Moldova””, se arată într-o declarație a partidului.

Ultimul protest al Mișcării a fost pe 28 februarie. Manifestația a transformat centrul capitalei într-un focar de tensiuni. În același timp, la intrarea în oraș au fost oprite mai multe autocare și microbuze care transportau persoane doritoare de a se alătura manifestației. Poliția declara că multe dintre mijloacele auto nu întruneau condițiile tehnice și reprezentau un pericol pentru pasageri. De cealaltă parte, organizatorii mitingului acuzau poliția și implicit guvernarea că ar fi blocat intenționat accesul.

În februarie 2023, președinta Maia Sandu declara că în Republica Moldova s-ar pregăti destabilizări, menite să schimbe puterea de la Chișinău. Sandu menționa că „în realizarea planului, autorii mizează pe mai multe forțe interne în special pe grupări criminale cum ar fi formațiunea ȘOR și toate derivatele ei, pe unii veterani, foști angajați ai forțelor de ordine și pe mai multe persoane cunoscute în legăturile lor cu Plahotniuc”.

După ce Maia Sandu a anunțat că în Moldova s-ar pregăti destabilizări, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a chemat toate partidele din țară la protest.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: