Pădurea de la periferia Cahulului arde. Primarul cheamă bărbații să ajute la stingerea focului
Full Article 2 minutes read

Pădurea de la periferia Cahulului arde. Primarul cheamă bărbații să ajute la stingerea focului

Pădurea de la periferia orașului Cahul arde. Cel puțin șase din cele zece hectare din suprafața forestieră au fost distruse de flăcări deja. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a precizat că șase echipe de pompieri cu cinci unități de tehnică luptă în prezent cu flăcările. Iar primarul de Cahul, Nicolae Dandiș, a făcut apel la bărbați să vină să ajute la lichidarea arderii. 

Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat pe 15 iulie, la ora 14:52. Pompierii din sudul țării au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu care, potrivit informațiilor înregistrate, a cuprins pădurea și iarbă uscată de la periferia municipiului Cahul.

Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului au fost îndreptate 6 echipe de pompieri și 5 unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale.

Ajunși, angajații IGSU au stabilit că flăcările au distrus circa 6 hectare de pădure de salcâm, pini și stejar din suprafața totală de 10 hectare. Actualmente, angajații IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru localizarea și lichidarea arderii.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

Precizăm că primarul de Cahul, Nicolae Dandiș, a făcut apel pe Facebook la bărbații care pot da o mână de ajutor să vină și să ajute la stingerea flăcărilor. Edilul a menționat că incendiul are loc în zona Lacului Frumoasa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: