Parlamentul a găsit un înlocuitor pentru Armașu. Grosu a anunțat numele candidatei la șefia BNM
Full Article 2 minutes read

Parlamentul a găsit un înlocuitor pentru Armașu. Grosu a anunțat numele candidatei la șefia BNM

Funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) ar putea fi ocupată de Anca Dragu. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că o va propune pe Dragu pentru acest post, în ședința Parlamentului din 22 decembrie. Anunțul vine la doar o zi după ce Octavian Armașu a fost demis de Legislativ din funcția de șef al BNM.

„Azi, în plenul Parlamentului, o voi propune pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei pe Anca Dragu. (…) Am toată încrederea că Anca Dragu va construi o Bancă Națională a Moldovei independentă și integră”, a anunțat Igor Grosu.

Potrivit șefului Legislativului, Anca Dragu are o experiență „importantă” în sectorul financiar-bancar și în politici publice și aderare la UE. Potrivit lui, Anca Dragu a lucrat mai mult de 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional și a fost ministru al finanțelor publice în Guvernul României. În 2020 a fost aleasă președinte al Senatului României.

Amintim că Octavian Armașu a fost revocat din funcția de guvernator al BNM în seara zilei de 21 decembrie, în aceeași zi în care în plenul Parlamentului au avut loc audieri privind recuperarea banilor furați în frauda bancară. Deputații PAS au criticat acțiunile guvernatorului BNM pentru recuperarea resurselor financiare furate. În mod special, parlamentarii s-au arătat nemulțumiți de faptul că Armașu nu i-a suspendat pe angajații BNM care sunt învinuiți în dosarul „frauda bancară”. La rândul său, Octavian Armașu a motivat că nu dispune de pârghii pentru a suspenda activitatea persoanelor respective. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: