Partidul lui Ion Ceban va susține referendumul privind integrarea europeană: Vom face campanie de informare (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Partidul lui Ion Ceban va susține referendumul privind integrarea europeană: Vom face campanie de informare (VIDEO)

Mișcarea Alternativă Națională (MAN) – formațiune politică condusă de primarul Chișinăului, Ion Ceban – urmează să se înregistreze în calitate de participant la referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova. Ulterior, în campania electorală, echipa MAN va promova votul în favoarea integrării în Uniunea Europeană. Precizările au fost făcute de Ion Ceban în cadrul ediției din 3 septembrie a emisiunii „Rezoomat” de la RLive. 

Încă în decembrie, când a fost vehiculată ideea pentru prima dată, am spus că vom susține acest referendum. Este important ca toată lumea să se mobilizeze în această privință. Noi (membrii MAN -n. r.) vom face campanie de informare, ne vom înregistra în calitate de participant și le vom explica oamenilor de ce, cum, care sunt consecințele, ce anume presupune organizarea acestui referendum și rezultatele sale”, a declarat Ion Ceban.

De asemenea, politicianul a precizat că, deocamdată, MAN, care nu va avea propriul pretendent la alegerile prezidențiale, nu a decis pe cine va susține.

Precizăm că alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor avea loc în data de 20 octombrie. Concomitent se va desfășura referendumul constituțional privind integrarea europeană.

***

Mișcarea Alternativă Națională, înființată în 2023, se poziționează ca fiind un partid pro-european. Cu toate acestea, fondatorul și liderul MAN, Ion Ceban, a fost în trecut membru al Partidului Comuniștilor, iar ulterior al Partidului Socialiștilor – formațiuni cu vector pro-rus. În perioada în care a fost socialist, Ceban a organizat proteste anti-UE la Bruxelles și a promovat integrarea țării noastre în Uniunea Vamală Euroasiatică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: