PAS a anunțat ce partid din România va susține la alegerile pentru Parlamentul European
Full Article 2 minutes read

PAS a anunțat ce partid din România va susține la alegerile pentru Parlamentul European

Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) îndeamnă persoanele din Republica Moldova care dețin cetățenia unui stat-membru al UE să participe la alegerile europarlamentare. Formațiunea a îndemnat alegătorii să voteze pentru Partidul Național Liberal (PNL) din România. Precizările au fost făcute într-o conferință de presă din 3 iunie. 

PAS, în frunte cu președintele formațiunii, Igor Grosu, au îndemnat persoanele cu cetățenie europeană să meargă la alegerile pentru Parlamentul European.

Cu cât mai mare va fi participarea oamenilor din Republica Moldova care pot vota la alegerile europarlamentare cu atât se va auzi mai puternic mesajul că oamenii din Moldova au un cuvânt de spus privind direcția în care spre care merge Uniunea Europeană. Va fi și mai ușor de primit sprijin euopean dacă pe 9 iunie oamenii din Republica Moldova vor ieși la vot în număr mare”, a declarat Igor Grosu.

Igor Grosu a menționat că PAS face parte din Partidul Popular European. În România, Partidul Național Liberal face parte din PPE. Prin urmare, a îndemnat alegătorii cu cetățenie românească să voteze pentru PNL.

Anterior, și președinta țării Maia Sandu a îndemnat persoanele cu cetățenie europeană să participe la alegerile europarlamentare.

Precizăm că alegerile europarlamentare se vor desfășura în perioada 6-9 iunie. În Republica Moldova alegerile vor fi organizate pe 9 iunie. 52 de secții de vot vor fi deschise în toată țara, dintre care 13 – în Chișinău.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: