PAS a contestat în instanță decizia CEC privind numărul secțiilor de votare din străinătate (DOC)
Full Article 2 minutes read

PAS a contestat în instanță decizia CEC privind numărul secțiilor de votare din străinătate (DOC)

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a contestat în dimineața de 7 iunie, la Curtea de Apel Chișinău, hotărârea Comisiei Electorale Centrale  (CEC) privind deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate și nu 190, așa cum a solicitat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Anunțul a fost făcut de către deputatul Sergiu Litvinenco, care a calificat decizia CEC drept ilegală. În ajun, o contestație a hotărârii respective a fost depusă de Blocul electoral „RENATO USATÎI”, iar ședința de judecată a fost planificată pentru astăzi.

„Cerem în continuare CEC-ului să-și modifice hotărârea și să intre în legalitate”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, în cadrul ședinței din 5 iunie, CEC a decis constituirea a 139 de secții de votare – același număr ca în cadrul scrutinului prezidențial din noiembrie 2020. Hotărârea a fost luată în pofida propunerii Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de a deschide 190 de secții de votare.

Pe 6 iunie, Blocul electoral „RENATO USATÎI” a contestat la Curtea de Apel Chișinău Hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind numărul de secții de votare care urmează a fi deschise în fara țării în cadrul scrutinului parlamentar din 11 iulie. Ședința de judecată urmează să se desfășoare astăzi, începând cu ora 11:00. Completul de judecată va fi condus de către magistratul Ion Muruianu.

PAS, Platforma DA, AUR, PLDM și Partidul „Democrația Acasă” au anunțat că vor protesta, pe 7 iunie, începând cu ora 12:00, la CEC.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: