PAS, acuzat că ar încerca să „fure” primarii altor formațiuni. Reacția partidului de guvernare
Full Article 3 minutes read

PAS, acuzat că ar încerca să „fure” primarii altor formațiuni. Reacția partidului de guvernare

Formațiunea de guvernare PAS face presiuni, prin controale, asupra primarilor Partidului Social Democrat European (PSDE) pentru ai convinge să candideze la alegerile locale din partea acesteia sau în calitate de candidați independenți. Declarația a fost făcută de liderul PSDE Ion Sula, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la realitatea.md. Prezent la emisiune, deputatul PAS Vasile Grădinaru a negat ferm acuzațiile și l-a pe îndemnat pe Ion Sula să spună public în care primării de efectuează astfel de controale. Cel din urmă însă a refuzat, spunându-i deputatului că-i va comunica după emisiune.

Liderul PSDE a declarat că reprezentanților guvernării îi este greu să explice cetățenilor de ce promisiunile lor electorale nu au fost îndeplinite. Astfel, potrivit lui Ion Sula, din acest motiv PAS ar încerca să convingă primarii altor partide să candideze din partea formațiunii de guvernare pentru a avea reprezentanți în teritorii care să dea explicații moldovenilor.

„Eu sunt sigur că e una când vii în campanie electorală și doi când ești la guvernare să mergi să explici și eu sunt sigur că le este foarte greu. Și probabil de aceea merg la mulți primari, care nu sunt ai PAS-ului, și îi conving ca să meargă din partea lor. În așa fel ca să meargă primarii înainte, pentru că primarii sunt autorități în sat, își știu foarte bine meseria, iar oamenii au încredere în primari. Și adevărul e că și față de primarii Partidului Secial Democrat European se încearcă, prin diferite metode, de ai atrage, de ai convinge, de a nu candida. Deja ultimele discuții sunt că: „Dacă nu mergi de la PAS, măcar du-te independent, să nu candidezi de la echipa respectivă”, a spus el.

Întrebat despre ce „metode” de convingere este vorba, Ion Sula a spus: „Păi, sunt diferite. Controale. Astăzi discutam cu câțiva primari, de 3 luni de zile controalele nu se duc din primărie. Deci, sunt niște lucruri care considerăm că nu sunt corecte față de administrația publică locală. Mai ales față de primari care au astăzi salarii la 8 la 10 mii de lei”.

De cealaltă parte, deputatul PAS Vasile Grădinaru a respins acuzațiile privind tentativele de a fura primarii altor formațiuni.

„În anii de glorie a PD-ului, a Partidului „ȘOR”, a socialiștilor votau în Parlament bugetul Republicii Moldova cu acea faimoasă anexă, numită „7”. Ea de obicei își schimaba numele, dar de principiu era împărțirea politică a banilor publici. Și tocmai prin acea anexă se cumpărau primarii. Noi, venind la guvernare, am exclus această practică și am dezvoltat „Satul European” prin care am dezvoltat peste 500 de proiecte de infrastructură locală, care au fost oferite tuturor primarilor, indiferent de culorile politice. Astăzi, dacă ne uităm la rezultatul cui i-au fost oferite acestea, o să vedeți că PAS nici măcar o treime din ele nu are. Pe când, în perioada celorlalte Guverne erau sută la sută pentru guvernare. Deci nu obținea nimeni nimic, în afară de guvernare”, a spus parlamentarul.

Totodată, Vasile Grădinaru l-a îndemnat să pe Ion Sula să spună public în care primării se efectuează presiuni prin contrale interminabile, pentru a fi verificat acest aspect. Totuși, liderul PSDE nu a vrut să răspundă public și i-a spus deputatului că-i va comunica această informație după emisiune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: