PAS anunță schimbări drastice în interiorul instituțiilor de stat: „Cheltuim prea mulți bani pentru instituții care nu-și fac treaba”
Full Article 2 minutes read

PAS anunță schimbări drastice în interiorul instituțiilor de stat: „Cheltuim prea mulți bani pentru instituții care nu-și fac treaba”

Președintele interimar al PAS Igor Grosu a dezvăluit, în cadrul unui brieifng din 12 iulie, că echipa sa are pregătită „garnitura guvernamentală” și urmează să prezinte public un plan de guvernare pentru următorii patru ani. Grosu a relatat și care sunt prioritățile echipei sale pentru următorii patru ani.

Potrivit lui Igor Grosu, prioritățile PAS pentru următorii patru ani vor fi:

  • lupta cu corupția și „curățarea” sistemului justiției, recuperea „miliardului”, „pentru ca procurorii să reușească confiscarea averilor hoților și stoparea fluxurilor enorme de bani care se fură pe spatele cetățenilor”
  • atragerea investițiilor și fondurilor europene (ridicarea pensiei minime la 2 000 de lei);
  • schimbarea drastică a modului cum funcționează instituțiile statului:

„Cheltuim prea mulți bani pentru instituții care nu-și fac treaba. Atât guvernul, cât și instituțiile subordonate parlamentului vor trece printr-un audit – financiar și funcțional. Ca să avem răspunsul la întrebările: 1. cât, cine și cum a furat din bugetetele instituției, pentru a stopa scurgerile și pedepsi hoții. 2. cum putem crește eficiența instituției ca să avem servicii de calitate la costuri mai mici. Vom fi foarte interesați să promovăm în funcții specialiști integri care au fost marginalizați și alungați din sistemul Plahotniuc-Dodon”, a explicat Grosu.

Liderul PAS a mai menționat că echipa sa este dispusă să „treacă la muncă imediat”.

***

În urma scrutinului din 11 iulie, PAS ar putea obține 63 de mandate de deputat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: