PAS are un nou deputat în Parlament. Curtea Constituțională i-a validat mandatul
Full Article 1 minutes read

PAS are un nou deputat în Parlament. Curtea Constituțională i-a validat mandatul

Curtea Constituțională a validat mandatul unui deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba despre Gheorghe Cojoc, candidat supleant pe lista Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

În cadrul ședinței Curții Constituționale din 23 martie a fost examinată propunerea Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a valida mandatul atribuit lui Gheorghe Cojoc. La ședință au participat vicepreședintele CEC Pavel Postica și reprezentanți ai Parlamentului.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională a validat mandatul parlamentarului.

Menționăm că mandatul de deputat a devenit vacant în urma demisiei deputatului Mija Artur din partea aceluiași partid. Mija a fost numit în funcția de șef al Cancelariei de Stat.

Gheorghe Cojoc este președinte al Organizației Teritoriale PAS, Basarabeasca. Acesta este născut în anul 1959 și a locuit până acum în Basarabeasca. Potrivit site-ului PAS, Cojoc este în prezent liber profesionist. În perioada 1999 – 2013 a fost specialist principal în Consiliul Județean Lăpușna, secretar al raionului Basarabeasca. Cojoc a fost al 77-lea în lista PAS pentru alegerile parlamentare.

Anterior, Cojoc a fost consilier raional al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), iar în 2017 a fost desemnat secretar al Asociației Aleșilor Locali Basarabeasca a PLDM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: