PAS contestă taxele stabilite de Primăria Chișinău pentru grupele cu program prelungit: „Sunt colectări de fonduri ilicite”
Full Article 2 minutes read

PAS contestă taxele stabilite de Primăria Chișinău pentru grupele cu program prelungit: „Sunt colectări de fonduri ilicite”

Președinta fracțiunii partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Zinaida Popa, a venit cu o reacție, după ce municipalitatea a stabilit taxe fixe în baza cărora grupele cu program prelungit din școlile din Chișinău vor continua să activeze. Popa susține că colectările sunt „ilegale” la această etapă, or, potrivit ei, o hotărâre în acest sens ar trebuie să fie luată de consilierii municipali.

„Ceea ce a propus primarul cu privire la colectarea de bani pentru grupele cu program prelungit, la etapa actuală este o ilegalitate. Sunt colectări de fonduri ilicite. Această decizie, cu privire la colectarea banilor de la părinți pentru grupele cu program prelungit, trebuie să fie luată de CMC. Sunt foarte curioasă, cine din consilieri va ridica mâna pentru ca acest serviciu să fie plătit de părinți. MAN și PSRM?”, a declarat Zinaida Popa.

Consiliera PAS declară că fracțiunea pe care o reprezintă în CMC va susține ca serviciul să fie finanțat, și în continuare, din fondul bugetului municipal Chișinău.

Precizăm că șeful Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Păvăloi, și primarul Ion Ceban au anunțat în debutul ședinței serviciilor Primăriei din 22 ianuarie că grupele cu program prelungit vor activa în baza unor taxe oficiale, care vor fi achitate de părinți lunar. Astfel, pentru programul de trei orei, părinții vor achita 360 de lei lunar, iar pentru programul prelungit cu șase ore – vor achita 690 de lei.

Între timp, aproape 6 mii de elevi din familiile social-vulnerabile vor avea posibilitatea să frecventeze gratuit grupele cu program prelungit, în baza unei cereri depuse de părinți. Sumele necesare vor fi acoperite din bugetul municipal, a mai precizat Păvăloi. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: