PAS și-a anunțat candidatul pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Cine este Vladimir Rusu
Full Article 3 minutes read

PAS și-a anunțat candidatul pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Cine este Vladimir Rusu

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și-a anunțat candidatul pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Este vorba despre Vladimir Rusu. Cel din urmă deține, din 2021, funcția de șef al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat. 

Candidatul nostru, Vladimir Rusu, este o persoană dedicată și pasionată de dezvoltarea orașului și are o viziune clară pentru viitorul nostru comun. Împreună cu echipa sa de profesioniști și experți în diverse domenii, suntem siguri că vor aduce schimbările necesare pentru a face din mun. Bălți un oraș european”, se arată într-o declarație a PAS.

Se menționează că Vladimir Rusu, jurist de profesie, este specialist în drept administrativ „cu o vastă experiență academică și practică în domeniu”.

Cu o pasiune deosebită pentru administrația publică, a avut o contribuție la îmbunătățirea guvernării locale în calitate de reprezentant al Guvernului în mun. Bălți, unde și-a demonstrat abilitățile de gestionare a problemelor complexe ale comunității”, au precizat reprezentanții PAS.

Vladimir Rusu are 40 de ani. Din 2005 până în 2019 a fost lector universitar la Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. În 2019 a devenit asistent universitar. În august 2021, Rusu a fost numit în funcția de șef al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat.

Anterior, Rusu a declarat pentru NordNews că vrea să ajungă primar pentru a atrage cât mai multe fonduri externe pentru dezvoltarea, modernizarea și transformarea municipiului Bălți într-un oraș european.

„În al doilea rând, ne dorim o primărie deschisă, cu fortificarea relațiilor de colaborare și parteneriat cu autoritățile publice centrale din R. Moldova, autorități publice locale, dar și alte instituții și autorități din România”, spunea Rusu. „Iar a treia direcție de bază este reformarea primăriei cu eficientizarea acesteia în ansamblu, în mod special ce ține de cheltuirea fondurilor publice, inclusiv în cadrul întreprinderilor municipale”, preciza el.

***

Precizăm că Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

În februarie 2023, primarul municipiului Bălți Nicolai Grigorișin anunța că va candida pentru un nou mandat, din partea Partidului Schimbării. Și deputata independentă Marina Tauber declara că este gata să lupte din nou pentru fotoliul de primar al municipiul Bălți, după ce în 2021 a fost scoasă din cursa electorală, din cauza utilizării mijloacelor financiare nedeclarate. Anterior, socialistul Igor Dodon menționa că Pavel Voicu ar putea să fie candidatul PSRM la funcția de primar al municipiului Bălți.

Iar zilele trecute, liderul Partidului „Nostru” Renato Usatîi anunța că intenționează să revină în componența administrației publice locale din Bălți. Politicianul declara că își va înainta candidatura la scrutinul electoral local pentru Consiliului Municipal Bălți, iar dacă va fi ales, va activa în această funcție până la alegerile prezidențiale din 2024, în cadrul cărora, la fel, intenționează să participe.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: