PAS susține că a primit informații despre „mii de încălcări” a procesului de vot. Au fost depuse câteva sute de sesizări la poliție
Full Article 2 minutes read

PAS susține că a primit informații despre „mii de încălcări” a procesului de vot. Au fost depuse câteva sute de sesizări la poliție

Reprezentantul cu drept de vot consultativ al concurentului electoral Maia Sandu în Comisia Electorală Centrală, Olesea Stamate, susține că reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) primesc „mii de semnalări” de la alegători, în privința încălcărilor în desfășurarea procesului de votare. Fostul ministru al Justiției a anunțat că a depus mai multe plângeri la poliție.

Vicepreședinta PAS a anunțat că echipa formațiunii colectează probe foto și video privind încălcările sesizate și au fost depuse deja „câteva sute de sesizări” la poliție.

„De dimineață, colegii noștri și cetățenii ne semnalează mii de cazuri de transport organizat al alegătorilor din regiunea transnistreană. Am depus deja, împreună cu colegii, câteva sute de sesizări la Inspectoratele de Poliție raionale și vom continua să depunem pe tot parcursul zilei, de fiecare dată când ne vor fi semnalate asemenea informații”, a relatat Stamate.

Olesea Stamate a îndemnat alegătorii care depistează încălcări să le transmită la adresa [email protected]

„Nu vom lăsa să ne fie furat votul. Haideți să ieșim în număr cât mai mare la vot, ca să nu permitem furtul acestor alegeri”, a îndemnat politiciana.

***

Amintim că pe 1 noiembrie în Republica Moldova se desfășoară alegerile prezidențiale. În listele electorale sunt incluși 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. Pentru validarea scrutinului este necesar să  participe nu mai puțin de 1/3 din alegători, adică circa 1 mln de oameni.

Alegătorii pot vota pentru unul dintre cei 8 candidați înscriși în cursa electorală: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Potrivit datelor CEC, până la ora 14:00 au votat peste 25,5% dintre cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: