Patriarhul Kirill: Persecuția bisericii rusește este caracteristică parțial și pentru Moldova
Full Article 50 second read

Patriarhul Kirill: Persecuția bisericii rusește este caracteristică parțial și pentru Moldova

Biserica ortodoxă rusă se confruntă cu pericole serioase în adresa unității sale, iar cele mai mari presiuni se atestă în Ucraina. Semnale de alarmă mai vin din țările Vestice, cele Baltice și parțial în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de către patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii, citat de Tass.

Calomniile neîncetate asupra bisericii, patriarhului, episcopilor și slujitorilor bisericii curg zilnic asupra multora dintre frății noștri din afara Rusiei prin propaganda din presă, prin declarațiile activiștilor de stat și celor civici, prin declarațiile celor care au devenit prizonieri ai altor credințe și interese”, a menționat patriarhul.

Fața bisericească a precizat că, în primul rând, situația este caracteristică pentru Ucraina, însă nu numai. Acesta a menționat și situația din țările Baltice și Republica Moldova. Patriarhul Kirill nu a prezentat exemple concrete despre persecuția bisericii ruse în Republica Moldova.

Mitropolia Moldoveni nu a comentat deocamdată declarațiile patriarhului Rusiei.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: