Patru ani de închisoare pentru moldoveanul care a încercat să iasă din țară cu $250 mii, fără să-i declare la vamă
Full Article 2 minutes read

Patru ani de închisoare pentru moldoveanul care a încercat să iasă din țară cu $250 mii, fără să-i declare la vamă

Administratorul și șoferul unei companiei de transport cu vârstele de 47 și 51 de ani, care în luna aprilie 2022 nu au declarat în vamă 240 000 euro și 8000 dolari, au fost condamnați la patru ani închisoare. Informațiile au fost confirmate de către Procuratură.

Potrivit sentinței Judecătoriei Cahul, camionul care urma să ajungă în Turcia și în care fuseseră ascunși banii nedeclarați, a fost supus confiscării, ca bun folosit la comiterea contrabandei.

Totuși, instanța de judecată a refuzat solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de confiscare și a sumei de bani care fac obiectul acestei infracțiuni.

Potrivit procurorilor, respingerea acestei solicitări contravine atât legii, cât și practicii judiciare de confiscare în folosul statului a banilor și  mărfurilor care au făcut obiectul contrabandei.

Mai mult, Codul penal prevede inclusiv confiscarea „[oricăror] venituri din valorificarea acestor bunuri”. Prin urmare, procurorii PCCOCS vor contesta sentința în parte ce ține de confiscarea celor 240 000 euro și 8 000 dolari.

Cei doi sunt acum în custodia statului, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției.

Amintim că, cazul a fost înregistrat în data de 5 aprilie curent, la postul vamal Cahul și vizează un autocamion al unui agent economic din Moldova, care se deplasa spre Turcia, fără marfă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: