Paturi din carton pentru sportivii olimpici? Video publicat de luptătoarea Irina Rîngaci a devenit viral
Full Article 2 minutes read

Paturi din carton pentru sportivii olimpici? Video publicat de luptătoarea Irina Rîngaci a devenit viral

Ajunsă la Paris, pentru a participa la Jocurile Olimpice, luptătoarea moldoveană Irina Rîngaci a arătat paturile pe care dorm sportivii pe perioadă competiției. Acestea sunt din carton. În plus, potrivit sportivei, au o saltea incomodă. Anterior, ministrul francez al sporturilor a spus că asemenea paturi au fost și la Tokyo, la Jocurile Olimpice din 2021, și că urmare a competiției din această vară ele vor fi reciclate. Menționăm, mai mulți sportivi s-au plâns pe paturile tari de la Paris. 

„(nota. red Salteaua) foarte comodă, nu recomand”, a spus Irina Rîngaci în mod ironic. „Și mai departe carton, parcă e tare, ține. Am văzut că a fost verificat și ține până la 10 persoane”, a adăugat luptătoarea.

Începând cu 26 iulie, de când a fost dat startul Jocurilor Olimpice, mai mulți sportivi s-au plâns pe paturile tari de la Paris. În reacție, ministrul francez al sporturilor Amélie Oudéa-Castéra a spus că asemenea paturi au fost și la Tokyo, la Jocurile Olimpice din 2021. Mai mult, ministra a declarat că sportivilor „le plac paturile de carton”, relatează news.ro. Potrivit sursei, după Jocurile Olimpice şi Paralimpice, paturile urmează a fi reciclate.

Potrivit hotnews.ro, paturile din carton reciclat din satul olimpic au fost furnizate de același producător contractat la Jocurile Olimpice din Tokyo. La Paris, în zona sportivilor, sunt și „mese de cafea realizate din butoaie reciclate, fotolii puf din pânză de parașută și scaune din capace de sticle reciclate”.

***

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară în perioada 26 iulie-11 august. La competiție participă sportivi din 206 țări. Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi, care vor concura în cadrul a 10 probe. Până acum, doi sportivi au obținut medalii. Prima medalie, de bronz, a ajuns la judocanul Denis Vieru care a evoluat în categoria de greutate de până la 66 kg. Detalii AICI. A doua – la judocanul Adil Osmanov. Sportivul l-a învins în finala mică a categoriei de greutate de până la 73 kg pe italianul Manuel Lombardo, campion european în 2021 și dublu vicecampion mondial. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: