UPDATE Percheziţii la punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea. Încă șase reținuți în dosarul contrabandei cu țigări
Full Article 1 minutes read

UPDATE Percheziţii la punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea. Încă șase reținuți în dosarul contrabandei cu țigări

În dimineața de 2 noiembrie, reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au descins cu percheziţii la punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea. 

Informaţia a fost confirmată pentru NM de către ofiţerul de presă al Poliţiei de Frontieră, Raisa Noviţchi, care a precizat că nu cunoaște detalii despre anchetă.

UPDATE (10:19) PCCOCS a oferit detalii despre perchezițiile efectuate în comun cu ofițerii SIS. Este vorba despre dosarul schemei de contrabandă cu 179 de cutii de țigări „Ashima”, deconspirată în iulie 2021.

Perchezițiile au fost desfășurate la domiciliile figuranților, la Cahul și Chișinău. Astfel, trei figuranți ar fi fost implicați direct în schema de contrabandă, iar alții trei sunt angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Printre angajații de la frontieră reținuți figurează și un fost șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul, precum și un fost șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului.

Actualmente, pe dosar figurează cu statut de persoane învinuite și bănuite 14 figuranți. Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: