PDM se rupe în două. Mai mulți deputați, în frunte cu Andrian Candu, anunță că părăsesc fracțiunea
Full Article 2 minutes read

PDM se rupe în două. Mai mulți deputați, în frunte cu Andrian Candu, anunță că părăsesc fracțiunea

Mai mulți deputați, în frunte cu Andrian Candu au declarat că părăsesc fracțiunea Partidului Democrat din Moldova și înființează un nou grup parlamentar. Totodată, aceștia nu vor mai face parte din PDM. Anunțul a fost făcut miercuri, 19 februarie, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Noi nu trântim ușa partidului și nu este vorba despre o răzbunare. Plecarea noastră presupune un nou capitol în colaborare. Vedem în alt mod cum trebuie să fie guvernată țara”, a declarat Andrian Candu.

Din grupul care părăsesc PDM fac parte șase deputați: Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc. Candu a menționat că numărul ar putea crește.

Andrian Candu a menționat că, în prezent, atitudinea Partidului Democrat dezamăgește alegătorii, prin lipsă de inițiativă. Totodată, acesta a recunoscut că sunt multe disensiuni în interiorul formațiunii. Totodată, Candu a criticat atitudinea conducerii PDM față de declarația ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, privind implicarea Rusiei în conflictul de la Nistru.

„În cazul moțiunii simple depuse împotriva ministrului de externe, PDM trebuia sa ia o poziție fermă de la început și să se expună tranșant. Declarația este scadaloasă, în schimb, PD a dat răspunsuri evazive. Este astazi PD în opoziție sau la guvernare? Este grav că nu putem spune cu fermitate nici una, nici alta. E grav că nici conducerea partidului nu ne spune unde se află formațiunea”, a mai spus Candu.

Totodată, acesta a criticat întâlnirea de luni seară dintre conducerea PDM și PSRM, la care a participat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu.

„Conducerea partidului preferă crearea unei coaliții de guvernare cu socialiștii, fără să poarte discuții cu alte formațiuni din parlament și să vadă alte posibile alianțe. Modul acestor tratative este laș. Colegii se întâlnesc pe la spate cu socialiștii. Își strâng mâna, se îmbrățișează și spun că au preocupari comune. Dragi colegi din PD, jocul cui îl faceți?”, a adăugat Candu.

Amintim că, în data de 15 februarie, PDM și-a desemnat noii vicepreședinți. Andrian Candu nu s-a regăsit printre aceștia. În urma alegerilor parlamentare din 2019, în legislativ au acces 29 de deputați ai PDM.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: