„Pe scurt: nu este adevărat”. Ucraina, după ce a fost învinuită că ar consuma din gazele naturale, destinate Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

„Pe scurt: nu este adevărat”. Ucraina, după ce a fost învinuită că ar consuma din gazele naturale, destinate Republicii Moldova

„Naftogaz Ucraina” neagă acuzația concernului rus Gazprom privind faptul că ar înmagazina anumite volume de gaze naturale, destinate Republicii Moldova. Întreprinderea a publicat astăzi, 22 noiembrie, un comunicat în acest sens, în care clasează aceste declarații drept un neadevăr. 

„Gazprom a acuzat din nou Ucraina că a furat gaz. Pe scurt: acest lucru nu este adevărat. Întregul volum de gaze naturale primit la punctul de intrare din Rusia „Sudja” pentru tranzit în Moldova a fost transferat la punctele de ieșire din Ucraina către Moldova „Alekseevka” și „Grebeniki” integral. Acest lucru este confirmat de toate documentele necesare care au fost semnate cu operatorii afiliați, dintre care unul este însăși Gazprom”, a precizat compania.

„Naftogaz” a mai remarcat că din luna septembrie, Moldova a introdus un revers virtual la punctele de legătură cu Ucraina.

„De la sfârșitul lunii septembrie, transportul gazelor naturale din Moldova către Ucraina, prin punctul de legătură Grebeniki, se realizează tocmai sub forma unui revers virtual. Prin amenințarea cu reducerea volumului de transport către Moldova, Gazprom încearcă să priveze această țară de oportunitatea de a utiliza sistemele de transport de gaze ucrainene și instalațiile de depozitare a gazelor subterane și de a bloca instrumentul virtual invers, crescând astfel dependența de gazul natural rusesc”, a declarat compania. a spus într-o declarație.

Amintim că astăzi SAP „Gazprom” a declarat că volumul gazelor naturale destinate Moldovei, care intră în Ucraina, este mult mai mare, decât cel care este transmis într-un final consumatorilor moldoveni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: