Pedeapsa primită de un moldovean care a luat la pumni un angajat al statului
Full Article 2 minutes read

Pedeapsa primită de un moldovean care a luat la pumni un angajat al statului

Un bărbat, care a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului, a fost condamnat. Incidentul a avut loc în raionul Fălești, după ce șoferul bărbatului a transportat ilegal pomi de Crăciun și angajatul Inspecției îi întocmea un proces-verbal, iar inculpatul a venit la fața locului pentru a se răfui cu reprezentantul statului. Instanța a decis că acesta va trebui să achite o amendă în valoare de 45 de mii de lei, 25 de mii de lei drept prejudiciu moral suportat de către angajatul Inspectoratului și alte plăți în sumă de peste 8 mii de lei. 

Procuratura Generală a Republicii Moldova a anunțat, pe 4 octombrie, că un bărbat din raionul Nisporeni a fost condamnat pentru aplicarea violenței față de o persoană cu funcție de răspundere.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani a lovit cu pumnii, în regiunea capului, un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului din Fălești. Ultimul a suferit leziuni corporale neînsemnate.

Cazul a avut loc pe 28 decembrie 2022, la intrarea în satul Albinețul Vechi din raionul Fălești.

Angajatul Inspecției pentru Protecția Mediului documenta un caz de circulație a produselor lemnoase, fără acte de proveniență, comisă de către un alt bărbat. Iar bărbatul din raionul Nisporeni, au menționat procurorii, a urmărit „scopul sistării activității de serviciu” a angajatului.

„Partea vătămată întocmea proces-verbal cu privire la constatarea contravenției pentru un șofer care transporta ilegal pomi de Crăciun, iar inculpatul, care s-a dovedit a fi șeful șoferului, a venit la fața locului pentru a se răfui cu reprezentantul statului”, au explicat reprezentanții Procuraturii.

Inculpatul a fost condamnat la amendă în mărime de 900 unități convenționale (45 000 lei). Totodată, instanța l-a obligat să achite și 25 000 lei, drept compensație bănească pentru prejudiciul moral suportat de către angajatul Inspectoratului și alte plăți în sumă de 8 470 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: