„Penalul” Rizea a fost amendat cu 1500 de lei pentru nerespectarea indicatoarelor rutiere
Full Article 3 minutes read

„Penalul” Rizea a fost amendat cu 1500 de lei pentru nerespectarea indicatoarelor rutiere

Ex-deputatul român Cristina Rizea, condamnat la închisoare, în România, pentru acte de corupție, a fost sancționat cu amendă de 1 500 de lei și 3 puncte de penalizare. S-a întâmplat pe 24 mai, după ce acesta a ignorat prevederile Regulamentul Circulației Rutiere. Informația a fost confirmată pentru NM de către Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP).

Din imaginile surprinse de NM se vede că fostul parlamentar român, care conduce un Range Rover, a parcat ilegal. Inspectorii de patrulare au intervenit prompt.

„A fost aplicată o amendă de 1500 de lei și 3 puncte de penalizare pentru nerespectarea de către conducătorul vehiculului a indicatoarelor rutiere”, a precizat pentru NM Natalia Golovco, ofițer de presă al INSP.

Amintim că, pe 24 mai, Cristian Rizea a petrecut ore în șir în fața locuinței fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon, unde s-au desfășurat percheziții, soldate cu reținere politicianului socialist pentru 72 de ore.

***

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Acesta, însă, fugise din România cu două luni înainte de anunțarea sentinței, în ianuarie 2019 și s-a mutat în Republica Moldova.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care i-a retras cetățenia moldovenească lui Cristian Rizea. Acesta a fost reţinut în Republica Moldova pe 3 noiembrie 2020. Rizea era bănuit că ar fi comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, ar fi făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei. În mai, Cristian Rizea a fost eliberat din arest de autoritățile moldovenești, deoarece a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată.

Politicianul a decis să participe la alegerile locale din Bălți din partea Partidului NOI, condus de Vladimir Dashi, însă Consiliul Electoral de Circumscripție a refuzat să-l înscrie. Ulterior, Rizea a anunțat că va candida la funcția de primar de Chișinău. Acesta a înființat site-ul „Realitatea din Moldova” și un canal de YouTube, unde sunt publicate informații compromițătoare despre persoane publice din R. Moldova și România. Mai mulți dintre cei vizați au anunțat că îl vor acționa în judecată pentru defăimare.

Pe 13 aprilie, Rizea a anunțat că a decis să înființeze un partid politic. Politicianul a precizat că formațiunea va fi „de orientare pro-europeană și naționalistă”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: