Cristian Rizea își face partid politic. Va fi de orientare „pro-europeană și naționalistă”
Full Article 2 minutes read

Cristian Rizea își face partid politic. Va fi de orientare „pro-europeană și naționalistă”

Cristian Rizea a anunțat marți seara, în cadrul emisiunii „Spovedania lui Rizea”, că a decis să înființeze un partid politic. Politicianul a precizat că formațiunea va fi de orientare pro-europeană și naționalistă.  

„Sunt hotărât să fac un partid politic care să se gândească la binele moldovenilor și la viitorul lor. Va fi un partid al poporului, iar eu nu îmi doresc decât să fiu partenerul moldoveanului onest și de bună credință”, a declarat Rizea.

Cristian Rizea a îndemnat cetățenii să susțină proiectul politic, care „are menirea să dărâme sistemul corupt – o sursă continuă a sărăciei din Republica Moldova, și să ofere moldovenilor bunăstarea pe care o așteaptă de 30 ani”.

***

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Acesta, însă, fugise din România cu două luni înainte de anunțarea sentinței, în ianuarie 2019 și s-a mutat în Republica Moldova.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care i-a retras cetățenia moldovenească lui Cristian Rizea. Acesta a fost reţinut în Republica Moldova pe 3 noiembrie 2020. Rizea era bănuit că ar fi comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, ar fi făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei. În mai, Cristian Rizea a fost eliberat din arest de autoritățile moldovenești, deoarece a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată.

Politicianul a decis să participe la alegerile locale din Bălți din partea Partidului NOI, condus de Vladimir Dashi, însă Consiliul Electoral de Circumscripție a refuzat să-l înscrie. Ulterior, Rizea a anunțat că va candida la funcția de primar de Chișinău. Acesta a înființat site-ul Realitatea din Moldova și un canal de YouTube, unde sunt publicate informații compromițătoare despre persoane publice din R. Moldova și România. Mai mulți dintre cei vizați au anunțat că îl vor acționa în judecată pentru defăimare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: