Pensionarii din capitală NU trebuie să plătească taxa de salubrizare în mărime de 120 de lei: Este o eroare, se fac rectificări
Full Article 2 minutes read

Pensionarii din capitală NU trebuie să plătească taxa de salubrizare în mărime de 120 de lei: Este o eroare, se fac rectificări

Primăria Chișinău a precizat că pensionarii din mun. Chișinău nu trebuie să plătească taxa de 120 de lei pentru salubrizare, deșii unii dintre ei au primit această factură. Potrivit autorităților municipale, la mijloc este o eroare.

Natalia Ixari, consiliera lui Ion Ceban, a confirmat că pensionarii au primit în mod greșit factura pentru salubrizare, în mărime de 120 de lei. Potrivit acesteia, eroarea este generată de Agenția Servicii Publice (ASP) și Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF).

„Avize au primit și pensionari, eroare generată de ASP-CTIF, autoritate centrală. Aici în regim manual se fac rectificări, la moment se discută cu CTIF”, a precizat Ixari.

Pensionarii din capitală NU trebuie să plătească taxa de salubrizare în mărime de 120 de lei: Este o eroare, se fac rectificări

NewsMaker

Potrivit estimărilor Primăriei Chișinău, cheltuielile orașului pentru salubrizare constituie peste 300 mlioane lei anual. Din achitarea plății pentru salubrizare și altele care sunt achitate s-ar acumula suma de circa 50 de milioane de lei pe an.
Doar în Chișinău sunt scutiți de aceste plăți:
– Persoanele de vârstă pensionară
– Persoanele cu dizabilități severe și accentuate
– Persoanele cu dizabilități din copilărie
– Persoanele cu dizabilități medii (participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, participanți la acțiunile de luptă din Afganaistan, participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl)
– Copiii cu vârsta de până la 18 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: