Pentagonul nu confirmă informațiile despre pretinse concentrări de trupe ucrainene pe segmentul transnistrean
Full Article 2 minutes read

Pentagonul nu confirmă informațiile despre pretinse concentrări de trupe ucrainene pe segmentul transnistrean

SUA nu pot confirma informația privind „concentrarea trupelor ucrainene la frontiera Moldovei, pe segmentul transnistrean”, însă monitorizează cu atenție situația din regiune. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Pentagonului Patrick Ryder, pe 1 martie.

„Nu dispun de informații în acest sens, pe care să le pot face publice. Continuăm să monitorizăm cu atenție situația din regiune”, a răspuns oficialul american la întrebarea jurnaliștilor.

„Nu voi discuta dacă Ucraina putea sau nu putea să își concentreze forțele”, a adăugat Ryder.

Amintim că, anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că Moscova urmărește cu atenție evenimentele din Transnistria și „este îngrijorată” de ceea ce se întâmplă. Oficialul rus susține că „situația dificilă din regiune este provocată din exterior”. Ministerul rus al Apărării a declarat în repetate rânduri că Kievul și-a concentra trupele militare în apropierea segmentului transnistrean.

Comentând acuzațiile Moscovei, Ucraina a îndemnat Republica Moldova să nu asculte „niciodată ceea ce spune Ministerul rus al Apărării”. Consilierul Biroului prezidențial ucrainean Mihail Podoleak a menționat că Rusia folosește „permanent și primitiv aceleași istorii despre pretinse provocări”. Potrivit lui Podoleak, unica țară care poate desfășura acțiuni provocatoare în Moldova „și care cu siguranță va întreprinde ceva în regiunea transnistreană este Federația Rusă”.

Pe 24 februarie, liderul ucrainean Vladimir Zelenski a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că Ucraina respectă integritatea teritorială a Moldovei, iar zvonurile lansate de autoritățile ruse, despre o presupusă invazie, nu sunt nimic altceva decât dezinformare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: