Pentru prima oară în ultimele decenii, o sportivă din Moldova va participa la Jocurile Olimpice la proba de călărie
Full Article 3 minutes read

Pentru prima oară în ultimele decenii, o sportivă din Moldova va participa la Jocurile Olimpice la proba de călărie

Sportiva din Republica Moldova Alisa Glinka va participa la Jocurile Olimpice de vară din 2024. Anunțul a fost făcut de Federația Ecvestră. Potrivit sursei, Glinka a obținut o licență personală pentru a evolua la competiție. Federația a mai subliniat că participarea sportivei-ecvestru din Moldova are loc „pentru prima dată de-a lungul ultimelor câteva decenii”. Sportul ecvestru include diferite tipuri de călărie, concursuri și exerciții: călărețul interacționează cu calul, îl controlează prin mișcarea greutății, inclusiv strângând sau slăbind frâiele.

Federația Ecvestră din Republica Moldova a anunțat că „sportiva din Moldova Alisa Glinka va participa la Jocurile Olimpice din 2024”.

Federația sportivă națională Ecvestră din Republica Moldova anunță cu mândrie că Alisa Glinka a obținut o licență personală pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 din vară. Este o realizare grandioasă în istoria sportului ecvestru al țării. În ciuda concurenței foarte mari, Alisa a câștigat și și-a păstrat un loc în clasamentul olimpic, ocupând locurile 2 și 3 pe doi cai – Abercrombie și Aahen! Iar sportivul-ecvestru moldovean va participa la Jocurile Olimpice pentru prima dată de-a lungul ultimelor câteva decenii. Această victorie a Alisei, obținută prin mulți ani de pregătire, muncă neobosită și înaltă pricepere, a adus bucurii fără margini întregii comunități sportive din Moldova”, a menționat Federația, pe rețelele de socializare.

Potrivit unui ordin al Ministerului Educației și Cercetării din data de 6 iunie 2023, Alisa Glinka s-a ales cu titlul de „Maestru Internațional al Sportului”.

Pe 29 decembrie 2023, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării declarau că „până în prezent, 6 sportivi au reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, fiind vorba despre Dan Olaru, Daniela Cociu și Maria Olărașu, Serghei Tarnovschi, Anastasia Nichita și Irina Rângaci.

Instituția preciza că sportivii care vor participa la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, dar și cei care au obținut deja calificări, vor beneficia de servicii specializate de asistență medicală și psihologică. În acest sens, Ministerul Educației și Cercetării a decis constituirea unui grup de medici, kinetoterapeuți, maseuri și psihologi responsabili de acordarea corespunzătoare a acestor servicii. Serviciile de asistență medicală și psihologică vor fi finanțate de Ministerul Educației și Cercetării cu suportul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: