Percheziții acasă la o judecătoare din Chișinău și într-un imobil gestionat de o rudă a magistratei
Full Article 2 minutes read

Percheziții acasă la o judecătoare din Chișinău și într-un imobil gestionat de o rudă a magistratei

Pe parcursul zilei de 9 noiembrie, procurorii anticorupție au desfășurat mai multe percheziții la domiciliul, automobilul și locul de muncă ale judecătoarei Tatiana Avasiloaie, din cadrul Judecătoriei Chișinău. De asemenea, perchezițiile au continuat și pe parcursul zilei de 10 noiembrie curent, atunci când procurorii anticorupție au descins și la bunul imobil la care persoana cu grad de rudenie a magistratului a fost împuternicită prin procură să aibă acces și să-l administreze.

Acțiunile de urmărire penală au avut loc după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat acordul în vederea percheziționării judecătorului, ca urmare a admiterii demersului procurorului general interimar din 9 noiembrie 2021.

Magistratul este cercetat într-o cauză penală pornită pentru îmbogățire ilicită (art. 330/2, alin. 2 din Codul penal). Temei pentru pornirea cauzei penale l-a constituit actul de sesizare al Autorității Naționale de Integritate (ANI) cu privire la rezultatele controlului respectării regimului juridic al declarării averii și intereselor personale.

Potrivit materialelor acumulate, se constată existența unei diferențe substanțiale între veniturile obținute și cheltuielile efectuate de circa 1 268 450 lei, admise de către judecător.

Totodată, magistratul neavând posibilitatea justificării mijloacelor bănești obținute în mod legal, datorită funcției deținute și urmărind scopul dobândirii unui bun imobil în valoare de 1 330 000 lei, a tăinuit proprietatea reală asupra acestui imobil. Prin urmare, în vederea realizării acțiunilor sale, a decis să procure bunul imobil prin intermediul unor persoane apropiate și să-l înregistreze pe numele acestora.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: