Percheziții la domiciliile unor membri ai Partidului ȘOR: 8 persoane au fost reținute 
Full Article 2 minutes read

Percheziții la domiciliile unor membri ai Partidului ȘOR: 8 persoane au fost reținute 

Procuratura Anticorupție, în colaborare cu Centrul National Anticorupție și Serviciul de Informație și Securitate, a desfășurat pe 18 februarie peste 20 de percheziții în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Politic „ȘOR”. Opt persoane au fost reținute. 

Potrivit unei declarații a Procuraturii Anticorupție, acțiunile de urmărirea penală s-au desfășurat pe întreg teritoriul țarii.

Perchezițiile au avut loc la domiciliile unor membri ai fracțiunii. Cei din urmă, potrivit procurorilor, sunt implicați activ și sistematic în recepționarea și distribuirea banilor în proporții deosebit de mari către președinți și vicepreședinți ai oficiilor teritoriale a partidului, pentru transportarea și remunerarea cetățenilor din diferite regiuni ale țarii la protestele organizate de Partidul „ȘOR” în perioada septembrie 2022 – prezent, inclusiv protestul planificat pentru 19 februarie 2023.

Se menționează că opt persoane au fost reținute astăzi.

„Persoanelor reținute le este imputată infracțiunea de complicitate la acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, infracțiune prevăzută la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, care se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare”, susțin procurorii.

 

Amintim că, în cadrul perchezițiilor din 20 octombrie 2022, procurorii și ofițerii au ridicat peste 4,2 milioane MDL și 4 000 dolari SUA și, la 2 noiembrie 2022, au fost depistate și ridicate peste 320 000 MDL.

Procurorii spun că pe parcursul ultimilor luni, cu ajutorul mijloacelor tehnice speciale, s-a reușit documentarea a mai multor episoade în care membrii grupului criminal organizat au transmis peste 3,3 milioane MDL, 61 000 euro și 55 000 dolari SUA către membri și activiști ai Partidului Șor.

„Banii respectivi au fost destinați pentru achitarea persoanelor care au participat la proteste, achitarea transportului și a salariilor în plic membrilor de partid. Probele acumulate confirmă faptul că banii provin din surse interzise de lege”, comunică procurorii.

Urmărirea penală se află la faza finală și urmează să fie adoptate decizii în baza probelor administrate până la moment, comunică Procuratura Anticorupție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: