Persoanele cu venituri mai mici de 5000 lei lunar vor primi o indemnizație unică
Full Article 2 minutes read

Persoanele cu venituri mai mici de 5000 lei lunar vor primi o indemnizație unică

În Moldova, persoanele care primesc pensii și ajutoare mai mici de 5 mii de lei vor putea primi o asistență unică de 1,5 mii de lei. Cel puțin asta reiese dintr-un amendament propus pentru modificarea bugetului de stat, pe care Cabinetul de Miniștri urmează să le examineze în ședința din 24 august. Și ministrul Muncii Marcel Spatari a confirmat acest lucru în cadrul unei emisiuni televizate.

În octombrie vom crește veniturile celor mai vulnerabile pături ale populației. Vor intra în vigoare mai multe ajutoare de criză. Este vorba în special în jur de 660 de mii de pensionari și beneficiari de alocații sociale de stat de un sprijin de 1500 de lei, suplimentar la pensie și la alocația socială. Este vorba despre un sprijin pentru salariați cu un salariu mai mic de 15 mii de lei, pe care-l gestionează Ministerul Finanțelor, va fi crescută și valoarea de bază care servește pentru calculul salariilor în sectorul bugetar”,  a declarat Marcel Spatari, la emisiunea „Reporter special” de la Canal 2.

În acest scop, Guvernul ar urma să cheltuie circa 1 miliard de lei. În total, cheltuielile bugetare pentru sfera socială vor crește cu 1,76 miliarde lei și se vor ridica la 19 miliarde lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: