Persoanele publice, obligate să dezvăluie donatorii cadourilor de peste €5000. Propunerea lui Recean
Full Article 2 minutes read

Persoanele publice, obligate să dezvăluie donatorii cadourilor de peste €5000. Propunerea lui Recean

Persoanele publice care primesc cadouri mai scumpe de 5 000 de euro la zile de naștere și aniversări vor trebui să indice în declarația de avere și interese personale inclusiv numele „generoșilor” de la care provin darurile. Inițiativa îi aparține premierului Dorin Recean. În cadrul ședinței de Guvern din 27 iunie, Recean s-a adresat către ministra Justiției cu solicitarea de a elabora un proiect de lege în acest sens.

Să pregătim o inițiativă din partea Ministerului Justiției, a Guvernului, prin care să impunem declararea persoanelor care fac cadouri. Și astăzi ne limităm la zile de naștere și aniversări. Pentru că avem deja și în presă procurori, judecători, conducerea partidelor politice care declară așa-numitele evenimente de familie, și adună acolo zeci de mii de euro. Oamenii aceștia, în mod normal, în privința lor nu trebuie să existe dubii în ceea ce privește integritatea lor. După cum am spus, la această etapă ne limităm la declararea persoanelor care au făcut aceste cadouri pentru sumele declarate mai mari de cinci mii de euro. Asta ce înseamnă? Dacă subiectul declarării a declarat o sumă mai mare de cinci mii de euro ca și cadouri cumulativ la o zi de naștere sau o aniversare, asta înseamnă că este obligat să declare persoanele care au făcut cadourile corespunzătoare. Încă o dată: ne limităm la zilele de naștere și aniversări. Deja dacă vom observa că fac câte o nuntă în fiecare an, vom interveni”, a declarat premierul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: