Studiu: 1300 de copii din Moldova au dispărut timp de un an. Peste 200 au mai puțin de 13 ani
Full Article 2 minutes read

Studiu: 1300 de copii din Moldova au dispărut timp de un an. Peste 200 au mai puțin de 13 ani

Pe parcursul anului trecut, în Republica Moldova au fost raportate 1348 de cazuri în care copiii au fugit sau au dispărut de acasă sau din centrele de plasament. Sunt datele Inspectoratului național de securitate publică al Inspectoratului General al Poliție, conținute într-un studiu prezentat pe 20 martie de Avocatul Poporului pentru drepturile copilului Maia Bănărescu. 

Cele 1348 cazuri de fugă voluntară/dispariție a copiilor de la domiciliu/plasament, înregistrate în anul 2022 de poliție, sunt implicați 791 copii: 420 fete și 371 băieți. Datele mai arată că în 722 dintre cazuri copiii au fugit/dispărut în mod repetat, iar în 626 cazuri copii au fugit/dispărut pentru prima dată.

Vârsta copiilor care au fugit/dispărut de la domiciliu/instituții de plasament, conform Inspectoratului național de securitate publică este de:

– 204 copii au vârsta de până la 13 ani;
– 289 copii au vârsta cuprinsă între 14-15 ani
– 298 copii au între 16-18 ani.

S-a mai constatat că în 757 de cazuri copiii provin din mediul urban și în 591 de cazuri copiii provin din mediul rural.

Toți dintre copiii din grupul nostru țintă sunt copii care au fost supuși violenței, copii neglijați de către părinți, copii care practică vagabondajul, cerșesc.

Studiul integral îl găsiți AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: