Peste 30 de primari din Republica Moldova instruiți la Budapesta
Full Article 1 minutes read

Peste 30 de primari din Republica Moldova instruiți la Budapesta

32 de primari din Republica Moldova au participat la Budapesta, în perioada  9 și 10 septembrie, la sesiuni de instruire organizate de Academia Diplomatică din Ungaria și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, aceste sesiuni au oferit o oportunitate esențială pentru primari de a-și aprofunda cunoștințele privind integrarea europeană și de a obține o viziune mai amplă asupra dezvoltării comunităților locale.

Agenda evenimentului a cuprins subiecte importante precum strategiile europene în „Servicii Publice”, tehnici de negociere, oportunitățile de extindere și viitorul Uniunii Europene.

Prin această inițiativă, primarii au învățat tehnici europene de dezvoltare a localităților, aplicabile în comunitățile lor, grație sprijinului oferit de partenerii GIZ Moldova.

***

Amintim, pe 6 septembrie, ministrul ungar al afacerilor externe și comerțului exterior, Péter Szijjártó, aflat la Chișinău, a anunțat că 50 de funcționari publici din Republica Moldova vor participa la cursuri de formare în Ungaria. Ei vor învăța practici eficiente care vor ajuta la procesul de negocieri pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: