Peste 51% dintre alegători au votat în cadrul referendumului și alegerilor prezidențiale din Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

Peste 51% dintre alegători au votat în cadrul referendumului și alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), până la această oră, 51,1% dintre cetățenii înscriși pe listele electorale și-au exercitat dreptul de vot în cadrul referendumului republican constituțional și alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Acest procentaj reprezintă peste 1,5 milioane de persoane. Conform datelor prezentate, majoritatea celor care au votat sunt femei 54,60%, în timp ce bărbații reprezintă 45,30% dintre alegători.

Distribuția pe categorii de vârstă arată că cea mai numeroasă prezență s-a înregistrat în rândul alegătorilor cu vârste cuprinse între 56 și 65 de ani, în timp ce persoanele de peste 76 de ani au avut cea mai scăzută prezență la vot.

Pentru comparație, la alegerile prezidențiale din 2020, prezența la vot până la ora 19:00 a fost de 41,04%, ceea ce indică un interes crescut al cetățenilor în actualele alegeri și referendum. CEC va continua să ofere actualizări pe parcursul serii, urmând să publice rezultatele finale după încheierea procesului de votare și numărarea voturilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: