Pictura murală dedicată sportivilor moldoveni a fost deteriorată. Explicația Primăriei: „Samavolnicie”
Full Article 2 minutes read

Pictura murală dedicată sportivilor moldoveni a fost deteriorată. Explicația Primăriei: „Samavolnicie”

La doar patru luni de la lansarea cu fast a picturii murale din centrul capitalei, dedicată sportivilor care au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, lucrarea a fost deteriorată. Imaginile în care se vede cum o persoană vopsește deasupra lucrarea au devenit virale pe rețelele de socializare. Contactată de NM, consiliera primarului Ion Ceban, Natalia Ixari, a precizat că cele întâmplate reprezintă un „act de samavolnicie” și a dat asigurări că autoritățile locale nu vor permite distrugerea lucrării.

Pe 28 septembrie, Comitetul Național Olimpic și Sportiv a publicat pe Facebook o fotografie cu pictura murală „Visul Olimpic”, dedicată sportivilor moldoveni care au participat la Jocurile Olimpice de la Paris, care se află pe un bloc de locuit din Chișinău. În imagine se vede cum o persoană vopsește lucrarea.

Imaginea a fost intens distribuită pe rețelele de socializare, inclusiv de unii sportivi care au participat la Olimpiadă.

Contactată de NM, consiliera edilului capitalei, Natalia Ixari, a declarat că, în trecut, pe acea clădire se afla un panou de publicitate, care a fost demontat la solicitarea autorităților publice locale și realizată pictura murală.

Astăzi a avut loc o acțiunile de samavolnicie care a dus la deteriorarea muralului din partea unei companii de publicitate care au luat cheile de la cineva din locatari pentru a putea urca. Imediat au fost stopate lucrările și urmează în termeni restrânși să fie restabilită. APL (autoritățile publice locale – n. r.) nu va permite ca muralul să fie acoperit de panouri publicitare”, a adăugat ea.

Precizăm că pictura murală „Visul Olimpic” a fost inaugurată pe 24 mai 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: