Plahotniuc, solicitare de urmărire internațională în baza ambelor identități. Precizările CNA
Full Article 2 minutes read

Plahotniuc, solicitare de urmărire internațională în baza ambelor identități. Precizările CNA

Centrul Național Anticorupție a expdiat instituțiilor competente ca fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, să fie dat în urmărire internațională. Precizările au fost făcute, astăzi, 11 decembrie. Într-un comunicat de presă, instituția anunță că a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că politicianul deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

Precizările au fost făcute în legătură cu multiplele adresări ale instituţiilor media privind acţiunile Centrului Naţional Anticorupţie în cadrul unor dosare de căutare, dispuse de către Procuratura Anticorupţie, se mai arată în comunicat.

Amintim că anterior, președintele Igor Dodon a anunțat că instituțiile compentente din Republica Moldova vor solicita informații direct de la autoritățile din SUA, Marea Britanie și România, pentru a afla dacă Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul acestor state.

Precizăm că Vladimir Plahotniuc a dispărut pe de arena politică la sfârșitul lunii iunie 2019, odată ce Partidul Democrat a intrat în opoziție. Acesta renunțat la funcția de președinte al partidului, iar ulterior a declarat că pleacă din politică.

Despre faptul că Plahotniuc deține două cetățenii în Republica Molddova a dezvăluit deputatul blocului ACUM, Chiril Moțpan, în cadrul unei emisiuni televizate, care a avut loc pe 21 noiembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: