Platforma DA refuză invitația lui Igor Dodon de a discuta despre „evitarea crizei politice”
Full Article 2 minutes read

Platforma DA refuză invitația lui Igor Dodon de a discuta despre „evitarea crizei politice”

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) nu va merge la consultările lansate de președintele Igor Dodon cu fracțiunile parlamentare. Decizia a fost anunțată în dimineața de 17 noiembrie de către vicepreședintele parlamentului, deputatul Alexandr Slusari.

„A făcut un anunț hazardat că vrea să discute cu fracțiunile parlamentare cu privire la perspective. Noi am discutat cu Biroul permanent al partidului, cu liderul partidului Andrei Năstase și vin cu un anunț public, firesc și așteptat că fracțiunea Platforma DA nu va merge la așa zise „consultări” cu așa-zisul „președinte”. Viziunile noastre urmează să fie discutate în cadrul parlamentului”, a declarat Slusari.

Alexandr Slusari a precizat că decizia a fost luată unanim.

„Noi vom discuta despre viitorul guvernului și al parlamentului, dar fără „tovarășul Dodon”. Cu el nu avem ce discuta. Cerem cât mai repede să fie reluate ședințele parlamentului”, a mai spus Slusari.

Reacția vine după ce, pe 16 noiembrie, președintele Igor Dodon a declarat că invită fracțiunile parlamentare la discuții cu privire la „evitarea crizei politice”.

***

Menționăm că Igor Dodon rămâne președinte cu drepturi depline până la învestirea în funcție a Maiei Sandu, care a câștigat scrutinul din 15 noiembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: