Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” își reiterează susținerea pentru Durleșteanu la funcția de prim-ministru
Full Article 2 minutes read

Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” își reiterează susținerea pentru Durleșteanu la funcția de prim-ministru

Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” și-au reiterat susținerea pentru candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Un comunicat de presă în acest sens a fost publicat în dimineața de 24 februarie.

Într-o declarație publică, Platforma „Pentru Moldova”, din care face parte fracțiunea Partidului „ȘOR” și deputații neafiliați care au părăsit Partidul „Pro Moldova”, argumentează că Mariana Durleșteanu este cunoscută drept un profesionist în domeniul financiar, un negociator și un diplomat cu experiență, care va reuși să identifice soluții pentru a scoate țara din criză și pentru a obține susținerea partenerilor externi ai Republicii Moldova.

În același timp, Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR” s-au referit și la acțiunile președintei țării:

„Condamnăm intențiile declarate ale Maiei Sandu, de a încălca în continuare buchia și spiritul Constituției, precum și hotărârile Curții Constituționale, care sunt obligatorii, și de a băga țara într-o criză politică de durată cu consecințe extrem de grave, mai ales în contextul actual”.

Pe de altă parte, deputații din Platforma „Pentru Moldova” susțin că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate:

„Doar că acest lucru trebuie să se întâmple în condițiile unui guvern pe deplin funcțional, care să poată gestiona eficient treburile statului pe perioada campaniei electorale, după scrutinul parlamentar și până când va fi format un nou Cabinet de Miniștri”.

***

Amintim că, pe 23 februarie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată, repetat, la funcția de premier, în pofida faptului că majoritatea parlamentară a propus candidatura Marianei Durleșteanu. Magistrații Curții Constituționale au ajuns la concluzia că șefa statului trebuie să desfășoare noi consultări cu fracțiunile parlamentare.

Seara, președinta Maia Sandu a susținut un briefing de presă. Aceasta nu a precizat cum anume va acționa în continuare, însă a argumentat că „poporul va decide soarta țării la alegerile anticipate sau la un referendum”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: