Cum rămâne cu „stați acasă”? De ce fotografia lui Igor Dodon a provocat indignare pe rețelele de socializare
Full Article 3 minutes read

Cum rămâne cu „stați acasă”? De ce fotografia lui Igor Dodon a provocat indignare pe rețelele de socializare

Președintele Igor Dodon a publicat sâmbătă, 28 martie, o fotografie cu familia sa, din timpul unei plimbări în aer liber. Șeful statului nu a precizat unde a fost făcută aceasta. La scurt timp, Igor Dodon a șters postarea de pe pagina sa oficială și a păstrat-o doar pe cea personală (iar apoi a publicat-o din nou). Între timp, rețelele de socializare au fost împânzite de critici în adresa sa. Consilierul netitular al președintelui, Ernest Vardanean a precizat în comentarii că fotografia a fost făcută la Condrița, în apropierea reședinței prezidențiale și, prin urmare, nu s-a încălcat nicio lege. 

„Un pic de respiro și o scurtă plimbare în această perioadă strictă de izolare și carantină. Azi am ajuns mai devreme acasă și i-am scos pe ai mei puțin la aer. Instituțiile statului fac tot posibilul să combatem epidemia și să vină cât mai curând momentul când cetățenii se vor putea bucura din plin de primăvara frumoasă de afară”, a scris Igor Dodon în descrierea fotografiei.

 

Cum rămâne cu „stați acasă”? De ce fotografia lui Igor Dodon a provocat indignare pe rețelele de socializare

Instagram/Igor Dodon

Cum rămâne cu „stați acasă”? De ce fotografia lui Igor Dodon a provocat indignare pe rețelele de socializare

Facebook/SorinaStefarta

„Se vrea liderul naţiunii. Dar un lider înainte de toate este un exemplu. Ceea ce a făcut Dodon azi este o palmă, o batjocură adusă oamenilor responsabili care au decis să stea închişi acasă ca să oprească molima”, a comentat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

Se vrea liderul naţiunii. Dar un lider înainte de toate este un exemplu. Ceea ce a făcut Dodon azi este o palmă, o…

Geplaatst door Sergiu Litvinenco op Zaterdag 28 maart 2020

„Oameni buni, vă rog, nu-i urmați exemplul, stați acasă!”, a notat jurnalistul Vitalie Călugăreanu.

Oameni buni, VA ROG nu-i urmati exemplul! STATI ACASAAAA

Geplaatst door Vitalie Călugăreanu op Zaterdag 28 maart 2020

Activistul civic Vitalie Sprînceană s-a întrebat de ce armata patrulează parcurile și îi alungă pe cei care încalcă regimul de carantină, în timp ce șeful statului se plimbă.

Parca era vorba că armata patrulează parcurile și alunga pe cei care încalcă regimul de carantină. Nu s-a găsit nici un caporal să-l alunge pe comandantul suprem din parc cu tot cu familionul?

Geplaatst door Vitalie Sprinceana op Zaterdag 28 maart 2020

„Oamenii fără adăpost sunt goniți din parcuri de carabinieri și soldați. Mai sunt încă amenințați cu închisoarea și amenzi de două zeci și ceva de mii de lei. Acești oameni nu au unde merge. Cerul liber și banca din parc este casa lor. Este locul unde s-au izolat până acum și se vor izola în continuare. În schimb președintele țării merge „la natură” cu familia, face poze și chiar le postează pe Facebook fără să aibă remușcări”, a scris activistul civic Ion Andronache, care este și voluntar pentru ajutorul persoanelor fără adăpost.

Oamenii fără adăpost sunt goniți din parcuri de carabinieri și soldați. Mai sunt încă amenințați cu închisoarea și…

Geplaatst door Ion Andronache op Zaterdag 28 maart 2020

Iar fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a calificat drept „cinic” gestul șefului statului.

Cât de cinic poate fi (p) rezidentul. Mii de oameni stau acasă și nu pot sa își permite nici ieșire in fata blocului,…

Geplaatst door Rosian Vasiloi op Zaterdag 28 maart 2020

Amintim că, pe 24 martie, premierul Ion Chicu a anunțat o serie de măsuri de restricție suplimentare față de cele deja adoptate de Comisia situații excepționale.

Printre acestea se numără interzicerea ieșirilor populației în spațiile publice cum sunt parcurile și pădurile. De asemenea, persoanelor cu vârsta mai mare de 63 de ani li se interzice aflarea în locuri publice fără un motiv întemeiat. Totodată, sunt interzise aflările în public în grupuri mai mari de trei persoane. Măsurile sunt luate cu scopul prevenirii răspândirii pandemiei de COVID-19.

În ajutorul polițiștilor au fost chemați și militarii, care patrulează străzile și verifică dacă sunt respectate măsurile de combatere a coronavirusului de tip nou.

Precizăm că, potrivit celor mai recente date anunțate de Ministerul Sănătății, în Republica Moldova sunt 231 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirusul de tip nou. De asemenea, au fost înregistrate două decese.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: