Poliția de Frontieră anticipează o creștere a numărului de traversări în ultima zi a anului
Full Article 2 minutes read

Poliția de Frontieră anticipează o creștere a numărului de traversări în ultima zi a anului

Circa 700 de angajați ai Poliției de Frontieră vor asigura controlul și supravegherea frontierei de stat în noaptea de Revelion, a anunțat Poliția de Frontieră pe 31 decembrie.

În ziua de 31 decembrie, conform datelor statistice din anii trecuți se observă o descreștere a numărului de traversări a frontierei de stat comparativ cu zilele de până la sărbători.

Astfel, în ultima zi a anului 2020 au fost înregistrate 6 762 de treceri a călătorilor și 2 499 de treceri a mijloacelor de transport. În anul 2019, de până la pandemie, în punctele de trecere a frontierei erau consemnate 36 716 treceri persoane și 7 857 treceri autovehicule.

Revenirea acasă sau planificarea sejurului peste hotare, era preferat pentru călători – avionul, în acest sens punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău a fost cel mai tranzitat în noaptea dintre ani.

În aceste condiții, polițiștii de frontieră vor fi la datorie pentru a asigura liniștea și ordinea publică la frontiera de stat. În contextul fluidizării traficului transfrontalier, Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să utilizeze toate cele 7 puncte de trecere a frontierei spre România, iar cu Ucraina – 33 de puncte de trecere.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: