Poliția explică de ce a utilizat gaze lacrimogene în timpul protestului agricultorilor
Full Article 1 minutes read

Poliția explică de ce a utilizat gaze lacrimogene în timpul protestului agricultorilor

Poliția ar fi folosit gaze lacrimogene deoarece protestatarii au folosit utilajele agricole pentru a protesta și nu au informat poliția în prealabil. Mai mult, potrivit autorităților, fermierii au încălcat măsurile epidemiologice și nu au respectat distanțarea socială.

„Protestatarii din fața parlamentului au încălcat legea,” a declarat pentru NM Alexei Grosu, șeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică, care este prezent la fața locului.

Grosu a declarat că poliția va analiza ulterior toate cele întâmplate la protest și va decide dacă îi va pedepsi pe protestatari.

Serviciul de presă al poliției a declarat că astfel de acțiuni ale participanților sunt inacceptabile, punând în pericol siguranța cetățenilor, a poliției și a protestatarilor.

Amintim că, pe 16 decembrie, fermierii s-au adunat în fața clădirii parlamentului. Mai multe tractoare au urcat pe scările din fața clădirii. Zeci de polițiști au fost mobilizați la fața locului. Oamenii legii încearcă să oprească accesul acestora în clădirea parlamentului. Protestatarii au încercat să străpungă cordonul poliției, în legătură cu care ofițerii de ordine au fost nevoiți să utilizeze gaze lacrimogene.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: