Poliția vine cu sfaturi pentru simpatizanții lui Șor, care vor ieși duminică la protest
Full Article 3 minutes read

Poliția vine cu sfaturi pentru simpatizanții lui Șor, care vor ieși duminică la protest

Poliția Republicii Moldova anunță că duminică, 18 septembrie, va fi la datorie pentru a asigura ordinea și securitatea  publică,  circulația rutieră, precum și pentru siguranța participanților și buna desfășurare a protestului anunțat de Partidul „ȘOR”.

Într-un comunicat de presă publicat, oamenii legii vin cu o serie de sfaturi pentru manifestanții care vor ieși mâine în stradă, la îndemnul deputatului fugar Ilan Șor.

Potrivit poliției, protestatarii sunt obligați să respecte legislația, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor și să se abțină de la acțiuni care pot împiedica desfășurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acțiuni. Totodată, manifestanții sunt obligați să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorității administrației publice locale ori a organului de poliție. În timpul întrunirii, aceștia nu trebuie să dețină arme, obiecte explozive sau orice substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță, Poliția îndeamnă toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune,  violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

„Îndemnăm participanții  la acțiune să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist”, anunță Poliția Republicii Moldova.

Amintim că liderul fugar al Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor a anunțat proteste masive pentru mâine, 18 septembrie, în centru capitalei. Parlamentarul, aflat în Israel, a îndemnat moldovenii să iasă în stradă pentru a protesta împotriva guvernării PAS și a președintei Maia Sandu.

Precizăm că, în ultima vreme, ȘOR, alături de PCRM, au organizat o serie de manifestații în capitală, și nu doar. Aceștia au pichetat în repetate rânduri clădirea prezidențială, Guvernul, Parlamentul, precum și mai multe ambasade acreditate la Chișinău, unde au cerut demisia Guvernului Gavrilița și a președintei Maia Sandu și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. În reacție, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a declarat pentru NM că, în încercarea de a scăpa de justiție, opoziția organizează o serie de „pseudo-proteste”. Purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernare a declarat că oamenii au dreptul să iasă la proteste, însă i-a îndemnat, în același timp, să nu se lase manipulați de politicieni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: