Polițiștii de frontieră și angajații Serviciului Vamal, instruiți despre simptomele noului tip de coronavirus
Full Article 2 minutes read

Polițiștii de frontieră și angajații Serviciului Vamal, instruiți despre simptomele noului tip de coronavirus

Polițiștii de frontieră și angajații Serviciului Vamal din Aeroportul Internațional Chișinău au fost informați suplimentar despre simptomele noului tip de coronavirus. De asemenea, aceștia au fost instruiți cu privire la măsurile de protecție individuală, cât și la indicii de identificare a persoanelor suspecte, se anunță într-un comunicat al Poliției de Frontieră, astăzi, 28 ianuarie.

În contextul răspândirii noului tip de coronavirus, reprezentanții Centrului Medical al Direcției regionale Centru al IGPF au organizat o sesiune de instruire pentru polițiștii de frontieră. Ei au fost informați despre simptomele și modalitățile de preîntâmpinare a riscurilor, inclusiv despre acțiunile de protecție individuală a angajatului antrenat în efectuarea controlului de frontieră și anume: respectarea distanței de convorbire (nu mai mică de un metru), întreținerea încăperilor de serviciu în stare curată, aerisite, efectuarea zilnică a dezinfecției, folosirea măștilor de protecție individuală și respectarea igienei personale.

De asemenea, persoanele suspecte de infectare vor fi verificate cu termometrul digital infraroșu din dotarea angajaților Poliției de Frontieră.

Mai mult, Poliția de Frontieră încurajează toți cetățenii care vin de peste hotarele țării să comunice polițiștilor de frontieră dacă au participat la evenimente comune unde au fost prezenți cetățeni din China sau cetățeni ce au avut contact cu persoane ce au vizitat în ultimele 20 de zile țările asiatice. Această măsură vine să prevină răspândirea virusului și menținerea situației sub control, se mai anunță în comunicat.

Totodată, pe 24 ianuarie, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Violeta Dumbrăveanu a semnat un ordin prin care s-a dispus implementare măsurilor de prevenire și control a infecției cu noul tip de coronavirus, reieșind din situația epidemiologică la nivel global.

Menționăm că despre particularitățile și modul de prevenire a bolii s-a vorbit în cadrul unei conferințe de presă, vineri, 24 ianuarie, la care au participat Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Natalia Caterinciuc, șef direcție din cadrul aceleiași instituții.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: