Polițiștii din Moldova, cu ochii pe utilizatorii de trotinete: a crescut numărul accidentelor, cu 30%
Full Article 2 minutes read

Polițiștii din Moldova, cu ochii pe utilizatorii de trotinete: a crescut numărul accidentelor, cu 30%

De la începutul anului, în Republica Moldova, au avut loc peste 60 de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor. Mai mult de 50 de persoane au suferit răni. Aproape 70% dintre accidente s-au produs din vina celor care au folosit trotinetele. Oamenii legii au iniţiat o campanie pentru a-i responsabiliza pe aceşti participanţi la trafic, scrie TVR Moldova

În acest an s-a înregistrat o creştere cu 30% a numărului de accidente cu implicarea trotinetelor. Principala cauză este viteza mare.

Datele poliţiei arată că aproape 70% dintre accidente s-au produs din vina celor care au folosit trotinetele.

Politiștii vor supraveghea traficul și îi vor sancționa pe cei ce nu folosesc trotineta în mod corespunzător.

„Deja avem documentaţi 410, dintre care 176 în stare de ebrietate. E o cifră destul de mare. Anul trecut am documentat în stare de ebrietate total – 86 de persoane. Anul acesta încă nu-i finisat. Echipament, zonele de deplasare, necedarea trecerilor pietonilor, semnificaţia indicatoarelor, semafoarelor. Toţi angajaţii poliţiei vor fi cu ochii pe dânşii”, a comunicat şeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică Grigore Guzun.

Potrivit Codului Contravenţional, cei care urcă în stare de ebrietate pe trotinete riscă o amenda de până la 25 de mii de lei sau arest contravențional de la 10 la 15 zile.

Potrivit celor mai recente date publicate de poliție, de la începutul anului, pe teritoriul țării au fost înregistrate 67 de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice, soldate cu 57 de persoane traumatizate.

***

În 2022, Guvernul a aprobat un proiect cu privire la regimul bicicletelor și în mod special al trotinetelor. Potrivit documentului, trotinetele electrice vor putea circula doar pe pistele special amenajate (pistele pentru bicicliști), iar în cazurile în care acestea nu există, circulația lor este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă autovehiculelor este de 50 km/h. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: